Afdrukken

Opleidingsorkest

Sinds enige tijd is er weer een flink aantal muziekleerlingen in opleiding bij onze vereniging. De blokfluitlessen hebben voor een nieuwe impuls gezorgd, doordat veel blokfluitleerlingen zijn doorgestroomd naar een blaas- of slaginstrument. Inmiddels kunnen de meeste van deze leerlingen hun eerste noten spelen, en kon een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: Het oprichten van een eigen opleidingsorkest!

Start opleidingsorkest

Op 3 februari 2009 was het zover en vond de eerste repetitie plaats o.l.v. Mary van Vliet. Zij leidt elders al jaren een jeugdorkest, en heeft dus veel ervaring. Op het jaarconcert van 28 maart 2009 gaf dit orkest haar eerste optreden. Inmiddels zijn er al vele optredens gevolgd, zoals tijdens het cultureel festival, de milieumarkt, een Sint-concert in het winkelcentrum en een Kerstconcert op kinderboerderij de Kerkestee. Ook schitterde het opleidingsorkest tijdens ons grote Kerstconcert in de kerk van Nieuwenhoorn, met hun beste optreden ooit!

Deelnemers

Het opleidingsorkest is dus bedoeld voor kinderen en volwassenen die bij ons muziekles krijgen. Het staat open voor alle instrumenten die ook door ons fanfare-orkest en de drumband worden bespeeld, en voor blokfluit en dwarsfluit. Wanneer er een bepaalde basis is bereikt, mogen leerlingen deelnemen in het opleidingsorkest. Het orkest bestaat momenteel uit leerlingen op drum, alt- en sopraansaxofoon, trompet, bugel en blokfluit. Er wordt iedere dinsdagavond gerepeteerd, en zeer enthousiast gewerkt aan een eenvoudig en leuk repertoire. In het opleidingsorkest leer je hoe je samen moet spelen onder leiding van een dirigent, welke gebaren daarvoor gebruikt worden, dat je altijd vanuit je ooghoeken naar de dirigent moet kijken. Je leert naar elkaar te luisteren om samen een mooier geluid te kunnen maken. Door het samen spelen leer je ook meer over de muziek zelf en over het notenschrift, en ga je sneller vooruit op je eigen instrument. Er wordt zoveel mogelijk opgetreden, dat werkt motiverend en zorgt voor extra ervaring.

Kortom:

Wie later ook in het grote orkest of de drumband wil spelen, heeft in het opleidingsorkest een perfecte voorbereiding gekregen. Het opleidingsorkest repeteert iedere dinsdagavond van 18.30 tot 19.15 uur. In de schoolvakanties is er geen repetitie.

Lestijden muzieklessen

Blokfluit- en klein-koper leerlingen hebben les op dinsdagmiddag, tijden in overleg met docente Mary van Vliet. Saxofoonleerlingen krijgen les op vrijdagavond van saxofoniste Esther van Driel. Drumbandleerlingen krijgen les op donderdagavond van drumbandinstructeur Rob Landwehr, en op vrijdagavond van orkestlid Peter den Tuinder. Ook voor deze lessen geldt dat er in de vakanties geen les is, dit in overleg met de docent. Alle lessen worden gegeven in ons verenigingsgebouw de Kern.

opleidingsorkest sempre crescendo hellevoetsluis

Oud Papier

Vragen over het ophalen/wegbrengen van uw oud papier? Neem dan contact op met onze coördinator Piet Huisman, tel. 0181-313079 (voor 20:00 uur). Klik hier voor meer informatie.

Weblinks