Afdrukken

Majorettes

Wat doen we?

De majorettes bestaan momenteel uit ca. 40 meisjes in de leeftijd van 6 t/m 21 jaar. Ze zijn opgedeeld in diverse groepen beginnend bij de leerlingen, C-groep, B-groep, A-groep. Afhankelijk van ervaring en leeftijd worden ze ingedeeld in de groep waar ze hun niveau goed kunnen uitoefenen. Het A-peloton komt uit in de 2e divisie. Het doel is om minimaal dit niveau te handhaven. Het B-peloton is een tussengroep en dient als voorbereiding op het 'hogere' niveau. Deze groep is onlangs gevuld met veelal jongere meisjes en komt daardoor momenteel uit in de 3e divisie. Het doel is om, afhankelijk van hoe lang deze groep samen blijft, binnen enkele jaren te promoveren. Het C-peloton is de oefengroep voor de allerjongsten. In deze groep kunnen de leerlingen oefenen met het lopen van optochten en het doen van buitenoptredens. De majorettegroepen treden op in speciale voor Sempre Crescendo ontworpen twirlkleding. Bij sommige buitenoptredens zal het trainingspak gedragen worden. Na aanmelding wordt er gestart met een basisopleiding waarin twirltechnieken, marcheren en dansoefeningen worden geleerd. Afhankelijk van de vordering van de leerlingen en het doorlopen van de majorettegroepen worden de technieken en oefeningen verder uitgebouwd. De attributen die gebruikt worden bij het uitvoeren van showprogramma's bestaan voornamelijk uit de baton en sinds eind 1999 ook de 'pom-poms'. Voor straatoptredens worden er loop- en stilstaande shows ingestudeerd, gecombineerd met oefeningen tijdens de optochten. Elk jaar wordt er voor elke groep een showprogramma gemaakt voor festivals en eventueel concoursen. Tevens wordt er voor de jaarlijkse uitvoering van de vereniging een gezamenlijk optreden ingestudeerd. De majorettegroepen oefenen elk éénmaal per week op woensdagavond, de leerlingen op woensdagmiddag.

Muziek en show

De majorettegroepen worden in buitenoptredens meestal begeleid door het fanfareorkest en de drumband. Voor de shows treden de groepen op op speciaal gemixte muziekbanden. De muziekbanden worden samengesteld op basis van een thema voor de shows en het gewenste niveau. De muziek varieert van bekende film- en popmuziek tot aan house en dance. Voor het samenstellen van de muziekbanden, de uitwerking van de ideeën voor de choreografie en het leren van de shows wordt de instructrice geassisteerd door een hulpinstructrice en enkele gevorderde majorettes.

Instructrice

De majorettegroepen staan onder leiding van twee trainsters. De hoofdtrainster is Celina Kramer. Zij is verantwoordelijk voor de A- en de B-Groep, Renske Hartensveld verzorgt de C-groep en voor de basis bij de allerkleinsten, de leerlingen. Met z'n tweeën maken zij de muzikale shows en de choreografie en het verzorgen zij de trainingen. Zelf zijn zij ook begonnen als majorettes. Diverse malen hebben onze majorettegroepen meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen. In 2005 zijn de C-majorettes zelfs naar het EK in Pordenonne geweest in Italie!

Geïnteresseerd?

Zin om mee te gaan doen of om even langs te komen en de sfeer te proeven? Kom gezellig eens langs op woensdag van 16.30 – 17.30 uur in de Kern (de leerlingen) of op woensdag vanaf 18.00 tot 21.30 in de Wateringe (de C- de B- en de A-groep).

Oud Papier

Vragen over het ophalen/wegbrengen van uw oud papier? Neem dan contact op met onze coördinator Piet Huisman, tel. 0181-313079 (voor 20:00 uur). Klik hier voor meer informatie.

Weblinks