Drumband
Wat doen we?
Deze groep bestaat uit circa 10 muzikanten en komt uit in de 2e divisie van de KNFM. Het doel is op een gezellige manier muziek te spelen in allerlei vormen. Dit doet men voornamelijk als een standaard drumband formatie (scherpe en doffe trommen en groot slagwerk). Graag zou men binnen enkele jaren terug keren in de 1e divisie. In 2002 zijn enkele mallet instrumenten aangeschaft (xylofoons en marimba) om op termijn uit te groeien naar een melody-percussion band. Helaas staat dit plan tijdelijk op een laag vuurtje, daar er een aantal leden niet meer bij deze groep zijn. Maar u kunt zich er altijd voor aanmelden. Naast de optredens in optochten en parades is deze groep uitstekend in staat om concertoptredens te doen. De enorme verscheidenheid aan instrumenten en de soms speciaal gecomponeerde of gearrangeerde muziekstukken zorgen voor mooie en spectaculaire momenten. Tijdens concerten wordt soms speciale kleding gedragen.
Repertoire
Het repertoire wordt, in overleg met de leden, door de muziekcommissie zo breed mogelijk gekozen, maar richt zich voornamelijk op populaire muziekstukken. Er wordt gezocht naar een balans in muziekstukken. Van de enigszins formele mars tot aan luchtige popliedjes en daarnaast composities van bekende namen in de Nederlandse drumwereld als Jan Schipper en Martien Slingerland/Jan de Kwant.
Instrumenten
De volgende instrumenten vind je zoal terug:
- Kleine Trom (scherp en dof)
- Tenor Trom
- Grote Trom (bas)
- Bekkens
- Drumstel
- Bongos/Congas/Timbales;
- Woodblocks/Cabasa/Maracas
Inspanning en ontspanning
De drumband oefent wekelijks op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. Voor bijzondere gelegenheden worden soms speciale oefensessies ingelast. Tevens is er de mogelijkheid om als individu of groep gebruik te maken van onze repetitieruimte om te oefenen. Enkele malen is er ook een speciale instructiemiddag/avond o.l.v. Jan Schipper (componist, instructeur, slagwerker) gehouden. Dat de sfeer binnen de groep goed is blijkt wel uit het feit dat de leden ook zelf feesten/etentjes organiseren. Elk jaar wordt meegedaan aan een onder reglementering van de KNFM georganiseerd concours of festival. Een aantal keren per jaar wordt een feestavond georganiseerd. Ook een Sinterklaasavond en een kerstverloting met rad van avontuur behoren tot de traditionele feestavonden.
De opleiding
De opleiding voor tamboer wordt gegeven door een collega slagwerker. Deze instructeur heeft hiervoor een flinke dosis ervaring achter de rug en is prima in staat om de basis van het omgaan met het slagwerk over te brengen. Voor de opleiding wordt een jaar gereserveerd, daarna is de leerling helemaal klaar om mee te doen met de slagwerkgroep. Uiteraard is dit afhankelijk van de voorkennis en het niveau van de leerling.
Geïnteresseerd?
Zin om mee te spelen, om slagwerk te leren of om even langs te komen in ons vernieuwde clubgebouw en de sfeer te proeven, neem dan eens contact op met het secretariaat. Secretariaat: Arie Vermeule Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .