Afdrukken

Spektakel tijdens jaarlijkse showavond 2015

 

Afgelopen zaterdag was het een heus spektakel in sporthal de Eendraght. Tijdens de showavond van Sempre Crescendo’s jaarconcert liet de vereniging zich weer van haar beste kant zien. Tijdens de avond konden de toeschouwers genieten van een avondvullend programma met de gebruikelijke dosis muzikaliteit en humor die we gewend zijn van Sempre Crescendo. Het thema was dit jaar “Water” een thema waar iedere Hellevoeter zich mee verbonden zal voelen.

Allemaal nattigheid

Het orkest onder leiding van de nieuwe dirigent Roel van Raaij zorgde samen alle andere onderdelen van de vereniging voor een leuke avond voor een volle zaal in sporthal de Eendraght. Het opleidingsorkest van Mary van Vliet begon de avond met het voorprogramma terwijl het publiek de zaal binnenstroomde. Later speelden de beginnelingen samen met het orkest een aantal nummers, ieder muziekstuk had op enigerlei wijze met water te maken. De majorette meisjes dansten onder andere  op Raindrops are Falling on my Head en It’s Raining Men. De drumfanfare liet een aantal basisexercities zien met zowel ervaren als nieuwe leden van de fanfare. Ook was voor de eerste keer het nieuwe onderdeel bij Sempre Crescendo de steelband Get Rhythm te horen.

Nieuwe trommels

Burgemeester Wubbo Tempel was samen met zijn echtgenote aanwezig en zij genoten zichtbaar van het optreden. En natuurlijk was de burgemeester aanwezig om iets speciaals voor de vereniging te doen. De drumband van Sempre Crescendo waren al tijden ontevreden over hun oude trommels. Schijnbaar waren ze al ruim 30 jaar in gebruik bij de vereniging. Er was zelfs een speciaal nummer “Natte Vingerwerk” geschreven voor de drummers bij gebrek aan materiaal drumden ze op van alles en nog wat, zelfs water. Rob Landwehr, instructeur van de drumband, maakte er een stil protest van door met zijn drummers “Silencio” te spelen. Voorzitter van de vereniging Peter den Tuinder greep in en kondigde aan dat de vereniging eindelijk goed nieuws had voor de leden van de drumband. Zes gloednieuwe trommels werden door burgemeester Wubbo Tempel namens de vereniging overhandigd aan de drumband.

Niet in het water

Ook werd er tijdens de avond even stilgestaan bij de Koninklijke onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje Nassau die de heer Gottschal kreeg voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging. Hij is al lid sinds 1945 en nog steeds zet hij zich in door twee maal per week kranten op te halen. Het was voor het publiek weer een leuke vermakelijke avond die zeker niet in het water is gevallen. De bezoekers konden genieten van afwisselende muziek in verschillende stijlen met een leuke show. De opbrengst van de loterij en de showavond is uiteraard voor de vereniging hard nodig zodat zij met nieuwe instrumenten nog vele leuke optredens kunnen verzorgen in Hellevoetsluis. 

 

Tekst: Evelien Holleman, Fotografie: Eveline Wildenboer

Oud Papier

Vragen over het ophalen/wegbrengen van uw oud papier? Neem dan contact op met onze coördinator Piet Huisman, tel. 0181-313079 (voor 20:00 uur). Klik hier voor meer informatie.

Weblinks