Afdrukken

Nieuwjaarsreceptie 2016 met jubilarissen

Afgelopen vrijdag was er Nieuwjaarsreceptie bij onze muziekvereniging. In de sfeervol versierde zaal ‘de Kern’ was het een gezellige drukte. Voorzitter Peter den Tuinder nam het afgelopen jaar nog even met ons door, en blikte vooruit op het komende jaar. Met nieuwe concerten en een optreden op de Taptoe Hellevoetsluis (komende september) hebben we veel om naartoe te werken!

Daarna werden de jubilarissen gehuldigd, en dat waren en heel wat dit jaar. Op de foto ziet u op bovenste rij van links naar rechts: Dennis Huisman, Gerda Pothof, Amber de Mare, Marijke van Hulst, Melvin Roestenburg en Mark Wietzes. Op de onderste rij van links naar rechts: Kim Pollemans, Marjolein Wietzes, Sterre van Dijk en Sophia van Geenen.

Dennis is 25 jaar lid. Zijn muziek carrière begon toen er een festival op het voetbalveld in Zwartewaal werd gehouden, en hij  als jongetje aan opa Jaap Huisman vroeg of hij ook een instrument mocht spelen. Hoewel hij ook heel graag bleef voetballen, hield hij vol tot hij in het orkest zat op de bugel en bleef dit al die jaren doen. Sinds een aantal jaren is hij overgestapt op de trombone, hij had dit zeer snel onder de knie. Dennis is een verenigingsman in hart en nieren, zoals het een Huisman betaamt fanatiek in het ophalen van oud papier, maar hij zit ook in de muziekcommissie, speelt bij de Helletrotters, is altijd aanwezig bij de opbouw van optredens en houdt het bestuur scherp met kritisch meedenken. Kortom niets is hem te gek, behalve dan zingen (ook dat is wat een echte Huisman betaamt).

Gerda is 40 jaar muzikant. De eerste 8 jaar speelde zij bij Volharding in Oostvoorne, daarna bij Sempre. Ze begon op de althoorn, daarna bugel en speelt nu cornet. Ook speelt ze al jaren in het Dagorkest. We hebben Gerda leren kennen als iemand met het hart op de tong, die ook altijd nieuwgierig is naar wat een ander denkt. Ook Gerda heeft zich op allerlei manieren voor de vereniging ingezet, zoals in de redactie van de Notenbabbel, met het ophalen van prijzen voor verlotingen, kerststukjes maken en schoonmaken. Ze vertegenwoordigt nu nog Sempre Crescendo in het overleg van Voone Putten Rozenburg. En ze is een aantal jaren voorzitter geweest. Dit was in een moeilijke, roerige tijd voor de club, waarin alles een beetje op zijn gat lag en we nauwelijks nog leerlingen hadden.  Ze bracht rust en stabiliteit en nam één van de beste beslissingen in de geschiedenis voor de club: Het binnenhalen van Mary van Vliet, docent en dirigent van het opleidingsorkest. Met Mary is het opbloeien van de opleiding begonnen en daardoor staan er nu zoveel jeugdige jubilarissen naast Gerda!

Alle jeugdleden op de foto zijn 5 jaar lid.

Amber begon op de blokfluit bij Mary, vervolgens speelde zij dwarsfluit en besloot daarna over te stappen op de bugel. Ze komt altijd trouw op les en gooit zich vol overgave op wat ze doet, daardoor gaat het ook erg goed met de bugel. Sinds kort helpt ze zelfs haar vader die ook op de trompet begonnen is!

Marijke heeft de gehele trommelopleiding voltooid bij meester Peter, en besloot toen ook dat ze op de bugel verder wilde. Ze komt ook altijd trouw op les, maar oefenen van dingen die ze niet leuk vond deed ze niet graag. Op de bugel pakt ze dit inmiddels heel goed aan door gewoon alles leuk te vinden.

Melvin is gestart met de blokfluitcursus bij juf Mary, maar bleek al snel een slagwerker in hart en nieren. Tijdens een van de eerste trommellessen werd hem gevraagd wat hem het leukste instrument leek, dat waren de pauken. De stof leek soms te moeilijk, maar door trouw oefenen verbaasde hij zijn leraar iedere week weer. En zie, nu is hij paukenist van het orkest. Hij kan de pauken stemmen op gehoor en slaagde cum laude voor zijn A-examen.

Mark begon ook op de blokfluit. Na een periode op de bugel speelt hij nu bariton in het orkest. Hij zit altijd keurig op tijd klaar en speelt soms de sterren van de hemel, en soms is hij wat dromerig. Hij ondersteunt nog steeds trouw het opleidingsorkest waar juf Mary en de leerlingen erg blij mee zijn.

Kim is majorette. Bij haar allereerste optreden tilde ze zo een grote koffer op, wat de voorzitter als piccolo niet lukte… Ze oefent trouw en fanatiek en soms helpt haar moeder haar als ze een klein dingetje niet weet, want die is ook majorette geweest. Ze is altijd vrolijk in de les, soms mag het gegiechel wel iets minder van de juf, hoewel die moet toegeven dat ze wel heel aanstekelijk lacht….

Marjolein begon ook op de blokfluit en ging daarna door met dwarsfluit. Als eerste dwarsfluiter zat ze alleen in de drumfanfare, nu gelukkig met z’n drieën. Inmiddels leert ze ook saxofoon spelen om in het fanfareorkest mee te kunnen doen. Ook dit pakt ze met volle enthousiasme, doorzettingsvermogen en blijheid op. Ze giebelt en kletst graag met de meiden die nu volgen:

Sterre, ook eerst blokfluit, toen dwarsfluit, hoorde bij de eerste lichting dwarsfluiten. Als klein meisje ging ze al met haar blokfluit en later dwarsfluit op de vlooienmarkt optreden om een extra zakcentje binnen te halen. Speelt in de drumfanfare. Ze vindt de strengheid van de exercitie repetities wel wennen. Sterre staat erom bekend dat ze altijd eerst even gaat bijkletsen met de andere en dan pas gaat zitten.

Sophia begon op de blokfluit en vervolgens op de sopraansax. Ze speelt in het orkest en in de drumfanfare. Ook zij giebelt en kletst heel graag met haar collega’s, en hoewel ze soms weleens onzeker kan zijn heeft ze toch een mooie portie lef om steeds door te zetten.

Wij zijn trots op allemaal en hopen dat ze nog maar heel lang en met plezier bij Sempre blijven spelen!

Oud Papier

Vragen over het ophalen/wegbrengen van uw oud papier? Neem dan contact op met onze coördinator Piet Huisman, tel. 0181-313079 (voor 20:00 uur). Klik hier voor meer informatie.

Weblinks