Afdrukken

Lidmaatschap & Opleiding

Denk jij muzikale talenten te hebben… Sempre Crescendo haalt het eruit!

Bij muziekvereniging Sempre Crescendo kun je verschillende muzikale opleidingen volgen.

Twirlgroep / majorettes

Als je van bewegen en dans houdt kun je bij ons les krijgen in twirlen. Je bent dan niet alleen bezig met dans, maar zeker ook met alle oefeningen met de baton. De baton is de ‘stok’ die gebruikt wordt door majorettes en twirlgroepen.

Naast de lessen twirlen kun je ook opleidingen volgen in allerlei melodie- en slagwerkinstrumenten.

Melodie-instrumenten / (drum)fanfare

Koper blaasinstrumenten:

 • Trompet
 • Bugel
 • Hoorn
 • Bariton / euphonium
 • Trombone
 • Tuba (es-bas, bes-bas, sousafoon)

Houten blaasinstrumenten:

 • Dwarsfluit en piccolo
 • Sopraan saxofoon
 • Alt saxofoon
 • Tenor saxofoon
 • Bariton saxofoon

Als je een melodie-instrument wilt leren bespelen en je bent jonger dan 10 jaar, volg je eerst een korte cursus blokfluit. In deze cursus leer je noten lezen en de eerste beginselen van samen muziek maken.

Slagwerkinstrumenten / drumband

Voor alle opleidingen bij het slagwerk geldt dat je start op de snare drum (kleine trom). Op de snare drum leer je alle ritmische figuren die je ook nodig hebt voor het bespelen van het drumstel, pauken en percussion instrumenten. Daarnaast is de mogelijkheid om een opleiding te volgen voor melodische slagwerkinstrumenten, zoals:

 • Xylofoon
 • Marimba
 • Klokkenspel

Dus als je een instrument wilt leren bespelen of wilt leren twirlen kan dat bij onze muziekvereniging. Sinds 2010 maken we gebruik van een eigen opleidingsplan. Dit opleidingsplan is uniek in Nederland. In tegenstelling tot andere muziekopleidingen bieden we duidelijkheid wat er van leerling verwacht wordt.

Twee keer per jaar houden we examens waarbij de leerling een vaardigheidsdiploma kan behalen. Dit is niet alleen een stimulans voor de leerling, maar geeft ook duidelijkheid wat hij nog moet ontwikkelen. Dit opleidingsplan is voor ieder lid ter inzage beschikbaar.

Bij een gemiddelde vaardigheidsontwikkeling kan je na 2 jaar opleiding mee gaan doen en in een van de onderdelen van de vereniging. Bij de drumband en fanfare start je dan met een ‘stagejaar’. In de lessen word je dan voorbereid op landelijk muziekdiploma A. Na het behalen van je A-diploma en het goed afronden van de stageperiode ben je lid van het onderdeel.

Lid worden & kosten

Wanneer je een opleiding gaat volgen, moet je lid worden. Lid worden van een vereniging houdt meer in dan alleen aanwezig zijn en studeren voor de lessen. Naast je lesgeld betaal je contributie. Lid zijn van een vereniging biedt veel voordelen. Je krijgt het instrument wat je nodig hebt (dus ook je baton) in bruikleen. Dus je hoeft geen instrument en lesmateriaal te huren of te kopen om een instrument te leren bespelen. Daarnaast leer je allerlei andere nieuwe mensen kennen, die regelmatig samen allerlei gezellige activiteiten beleven.

Kosten

Contributie (=lidmaatschapsgeld) per maand:

 • Per 1 september 2015: €18/maand (volwassen lid) €15,50/maand (jeugdlid tot 18 jaar)
 • Per 1 september 2015: drumfanfareleden €20/maand (volwassen lid) €17,50/maand (jeugdlid tot 18 jaar)

 Lesgeld per maand:

 • Per 1 september 2015: €18/maand

Je betaalt het lesgeld en de contributie per maand vooraf of per kwartaal vooraf. Er zijn twaalf betaalmaanden per jaar. Voor de eigen bijdrage van het lesgeld krijg je 40 lessen per jaar (schoolweken basisonderwijs).

Speciale gezinskorting: Wanneer meer dan 3 personen uit één gezin lid zijn van de vereniging bedraagt de contributie voor het vierde gezinslid en verder (5e, 6e enz.) € 0,- wanneer zij jonger zijn dan 18 jaar.

Indien u al eens een instrument heeft bespeeld en u dit weer wilt gaan proberen wordt u ingepast naar gelang uw niveau. De leerlingen krijgen zowel individueel als groepsgewijs les. Op deze manier kan zowel aandacht geschonken worden aan de techniek als het samenspelen met anderen.

Sport- en Cultuurfonds gemeente Hellevoetsluis

Ondanks dat we als vereniging de prijs laag houden, kunnen de kosten soms toch te hoog zijn voor het gezinsbudget. In dat geval raden we aan om te kijken of je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten via het Sport- en Cultuurfonds van de gemeente Hellevoetsluis. Kijk voor meer informatie op http://www.hellevoetsluis.nl/Inwoners/Digitale_balie/Producten_en_diensten/S/Sport_en_cultuurfonds.

Voorwaarden

De muziekvereniging biedt de opleidingen onder de kostprijs aan. Dit doen we met een reden. We vinden dat muziekonderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn. We vinden dan ook dat onze investering beschermd moet worden.

Na het behalen van muziekdiploma A kan je nog steeds lessen volgen. Je moet dan zelf alle leskosten betalen. Ieder nieuw lid en jeugdlid (tot 18 jaar) moet ook bij de start van de opleiding een contract ondertekenen waarin hij/zij belooft na de opleiding minimaal 3 jaar actief lid te blijven. (Actief lid wil zeggen dat je aan alle activiteiten van je onderdeel of verenging deelneemt). Wanneer je dit contract breekt zul je de gehele kosten van je opleiding met terugwerkende kracht moeten terugbetalen.

Beroepsmuzikanten die gestart zijn bij Sempre Crescendo

De Hellevoetse muzikanten Vincent de Mulder (keyboard) en Richard Heijermans (drums) zijn na hun tijd bij Sempre Crescendo beroepsmuzikant geworden en genieten landelijke bekendheid door o.a. hun werk en CD-opnamen met respectievelijk Limited Edition (Hammond jazz-trio) en Sjako! (rock/pop/jazz) en de overbekende Hellevoetse band "CopyCat". Beide muzikanten geven ook les aan de muziekschool muziekschool Voorne.

Geïnteresseerd?

Zin om mee te spelen, om een instrument te leren spelen of om even langs te komen in ons clubgebouw en de sfeer te proeven, neem dan eens contact op met het secretariaat. Secretariaat: Arie Vermeule  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oud Papier

Vragen over het ophalen/wegbrengen van uw oud papier? Neem dan contact op met onze coördinator Piet Huisman, tel. 0181-313079 (voor 20:00 uur). Klik hier voor meer informatie.

Weblinks